Chp’de Cevdet Selvi, genel başkanlığa vekalet edecek






Video Yüklendi Play'e Tıklayınız
CHP Genel Saymanı ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olarak önerilerinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi’nin kurultaya kadar genel başkan vekilliğini yürütmesi şeklinde olacağını bildirdi. Özyürek, parti tüzüğüne göre başkan vekilini Parti Meclisi’nin (PM) belirleyeceğini, PM’nin de yarın saat 16.00′da toplanacağını söyledi.
Özyürek, MYK toplantısının ardından parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, ilk kez Deniz Baykal’ın katılmadığı bir MYK toplantısı yaptıklarını dile getirerek, ”Son derece buruk bir toplantıydı ama Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın bizlere bıraktığı, bizlere emanet ettiği görevin gereğini yerine getirme bilinciyle toplantımızı yaptık” dedi.
Toplantının Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi’nin başkanlığında gerçekleştirildiğini kaydeden Özyürek, şöyle konuştu:
“Kamuoyunda Deniz Baykal’ın partide sevilmediğini yaymaya çalıştılar. Bunların hiçbirinin geçerli olmadığını, CHP’yi Baykal’ın en iyi şekilde yönettiği ortaya çıktı. Şimdi çirkin bir komplo ile genel başkanımızı istifa noktasına getirdiler. İstifa etmiş olması açıklamalarında da belitrttiği gibi mücadelesini bıraktığı anlamına gelmez. O hep yanımızda olacak ve mücadelesine devam edecektir. Bizler MYK olarak, PM olarak kurultaya kadar görevimizin başında olacağız. Tüzüğün, yönetmeliğin bize verdiği yetkileri kullanacağız.”
“GÜLEN, ‘İLGİMİZ YOK’ DEDİ”
Özyürek ayrıca Baykal’ın istifa açıklamasında en dikkat çeken konulardan birine de açıklık getirdi. Özyürek, “Fethullah Gülen bizzat aradı, ‘İlgimiz yok’ dedi” şeklinde konuştu. Baykal, Gülen’in samimiyetini inandığını kaydetmişti.
“BAŞBAKAN BU ONURLU DAVRANIŞI KAVRAYAMADI”
Özyürek, Başbakanın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Baykal’ın istifa ederek onurlu bir davranış sergilediğini ama Başbakanın bu onurlu davranışı kavrayamadığını iddia etti. O çirkin görüntülerin birçok internet sitesinde hala görmenin mümkün olduğunu dile getiren Özyürek, görüntülerin yayın yasağını CHP’nin sağladığını, Başbakanın emriyle erişimin engellenmediğini belirtti.
Kaynak haberturk





Video Yüklendi Play'e Tıklayınız

0 Response to "Chp’de Cevdet Selvi, genel başkanlığa vekalet edecek"