KPSS Başvuru Tarihleri,2010 KPSS Lisans Başvuru Bilgileri






Video Yüklendi Play'e Tıklayınız

Lisans mezunlarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı için adaylar 21 Mayıs'a kadar başvurabilecek.

Lisans düzeyindeki adaylar için 2010-KPSS, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda, il merkezleri ile Lefkoşa’da yapılacak.

2010-KPSS’ye sadece lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar girebilecek.

Adaylar, 21 Mayıs Cuma günü mesai saati sonuna kadar ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine ve belirli ortaöğretim kurumlarının açacağı merkezlere başvurabilecek. Başvuru merkezleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek.

Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday bilgi formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilecekler. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

2010-KPSS Lisans Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri öneriliyor.

2010-KPSS Lisans sonuçları, sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacaktır.

Öte yandan, ön lisans mezunları ile ortaöğretim mezunlarına yönelik KPSS de 26 Eylül 2010’da düzenlenecek. Bu sınavın başvuruları ise 31 Mayıs-2 Temmuz 2010 arasında yapılacak.





Video Yüklendi Play'e Tıklayınız

0 Response to "KPSS Başvuru Tarihleri,2010 KPSS Lisans Başvuru Bilgileri"