2010 DGS Sınavı Başvurusu ve Yerleri Online Öğren






Video Yüklendi Play'e Tıklayınız
Dikey Geçiş Sınavı 2010 başvuru tarihleri açıklandı. DGS sınavı için Başvuruları için hangi adımlar izlenmelidir? DGS Sınavına ilk kez girenler nasıl bir yol izleyecekler? DGS sınavı ne zaman yapılacak? DGS 2010 Başvuru formu, kılavuz, aday bilgi formu başvuru merkezlerini bilgisayarınıza verilen linkler ile indirebilirsiniz.DGS 2010 sınav ücreti?
2010 Dikey Geçiş Sınavı ( DGS )


ÖSYM DGS Sınav başvuru tarihini 10 Mayıs-20 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.
2010 MESLEK YÜKSEKOKULLARI İLE AÇIKÖÐRETİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI MEZUNLARININ LİSANS ÖÐRENİMİNE DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) KILAVUZU


Kılavuz (07.05.2010)



2010 – DGS ADAY BİLGİ FORMU




2010– DGS’YE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAY

Başvuru İşleminde Adayların İzleyeceği Yol
2010 ‐ DGS BAŞVURU MERKEZLERİ
Başvuru Tarihleri 10 Mayıs ‐ 20 Mayıs 2010
Başvuru Merkezleri
DGS Sınavı ile ilgili bilgiler;
2010 DGS Dikey geçiş sınavı ise 4 Temmuz 2010 Pazar günü yapılacak.
Sınav Ücreti; 40 TL
ÖSYM BAŞKANLIĞI DUYURUSU
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ,meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, ülkemizde meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan önlisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de 2010-DGS’ye başvurabilirler.
Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi,
tr-guncel.blogspot.com,İnönü Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına yerleştirme ilgili Üniversite tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.
2010-DGS’ye başvurma işlemleri
tr-guncel.blogspot.com,10 Mayıs2010 tarihinde başlayacak ve 20 Mayıs 2010 tarihinde sona erecektir.
Bu sınavda adaylara lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesine yönelik bir yetenek testi uygulanacaktır. Test sayısal ve sözel bölümlerden oluşmaktadır.
Yerleştirme işlemi sınav sonuçları açıklandıktan sonra merkezi olarak, adayların DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.tr-guncel
.blogspot.com, Tercih işlemlerinin ne zaman ve nasıl yapılacağına ilişkin bilgi, 2010-DGS sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan (“GÜNCEL” alanında) tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.
Sınava başvurmak isteyen adaylar, tr-guncel
.blogspot.com,2010-DGS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.40,00 TL olan sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılmalıdır. Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. Son iki yıl içinde DGS’ye başvurmuş olan adaylar başvurularını, isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla kendileri yapacaklardır. Son iki yıl içinde DGS’ye başvurmamış adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuruda 3,00 TL olan Başvuru Hizmeti farfaraa.blogspot.com,Ücreti de adaylar tarafından ödenecektir.
Başvuru merkezleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

2010 DGS – Dikey geçiş sınavına girecek tüm adaylara başarılar…





Video Yüklendi Play'e Tıklayınız

0 Response to "2010 DGS Sınavı Başvurusu ve Yerleri Online Öğren"